Denne oppskriften er inspirert fra Alt om Julen 2016
Eggnog er en amerikanst juletradisjon som jeg har tilføyet i mitt eget hjem.
En herlig juledrikk som kan serveres på julaften og ellers i desember ♡
En herlig juledrikk som kan serveres på julaften og ellers i desember ♡
Ingridienser:
1 Vaniljestang
1 1/2 dl Sukker
1 l Melk
6 Eggeplommer
1-2 dl Konjakk
Kremfløte eller ferdig pisket krem
Litt muskatnøtt
Kanelstenger til pynt
Fremgangsmåte:
1. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
2. Varm opp vaniljestang, sukker og melk på middels varme
til sukkeret er oppløst.
3. Pisk eggeplommene i en middels-stor bolle
og hell den varme melkeblandingen over eggene under konstant omrøring.
4. Hell alt tilbake i gryten og rør til blandingen tykner.
Pass på så det ikke koker.
5. Flytt gryten fra varmen.
Fjern vaniljestangen og rør inn konjakk.
La stå i kjøleskap til den er kald eller drikk den varm.
Pynt med stivpisket kremfløte og dryss over revet muskatnøtt.
Nok til 6-8 glass.
1 Vaniljestang
1 1/2 dl Sukker
1 l Melk
6 Eggeplommer
1-2 dl Konjakk
Kremfløte eller ferdig pisket krem
Litt muskatnøtt
Kanelstenger til pynt
Fremgangsmåte:
1. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
2. Varm opp vaniljestang, sukker og melk på middels varme
til sukkeret er oppløst.
3. Pisk eggeplommene i en middels-stor bolle
og hell den varme melkeblandingen over eggene under konstant omrøring.
4. Hell alt tilbake i gryten og rør til blandingen tykner.
Pass på så det ikke koker.
5. Flytt gryten fra varmen.
Fjern vaniljestangen og rør inn konjakk.
La stå i kjøleskap til den er kald eller drikk den varm.
Pynt med stivpisket kremfløte og dryss over revet muskatnøtt.
Nok til 6-8 glass.
Nytes best kald sammen med familie og venner
♡
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar